ShippingWatch

"Jeg havde ingen skibe, ingen aktivitet, ingen penge. Jeg gik fra 7.400 ansatte til én"

Med købet af Herning Shipping er Axel C. Eitzen tilbage i shipping i en større skala end i mange år. I et interview med ShippingWatch fortæller nordmanden om at rejse sig igen efter at have mistet stort set alt.

Norske Axel C. Eitzen er tilbage i sin bygning på Amerika Plads i Købehavn med rederiet Christiania Shipping. Her holdt de tidligere Eitzen-rederier til, inden det gik galt under finanskrisen.

I dagene op til jul sidste år var Axel C. Eitzen på tur til to af Europas store havne. Først Hamborg. Dernæst Antwerpen. I det kølige decembervejr lå to kemikalieskibe fra Herning Shipping til kaj, og Eitzen skulle inspicere dem for at kunne træffe en vigtig beslutning. For første gang i tre år satte han fødderne på et kemikalieskib, hvor danske topofficerer og underofficerer fra Filippinerne tog imod ham. Det var en god fornemmelse, og ombord på skibene blev han endeligt overbevist.

Godt en måned forinden havde Axel C. Eitzen modtaget et opkald fra forretningsvennen gennem mange år, Erik Bartnes. Skulle de to ikke sætte sig sammen og se lidt nærmere på prospektet for Herning Shipping, kemikalietankrederiet, som i lang tid havde været til salg, spurgte han. Dagen efter mødtes de på Bartnes' kontor, og herefter gik det hurtigt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs