ShippingWatch

Russiske olieudfordringer kan ramme tankmarkedet

Med genvalget af Vladimir Putin som Ruslands præsident ventes energipolitikken i det store land ikke at ændre sig de næste seks år, spår analysehus.

Sovcomflot
Foto: Sovcomflot

Med genvalget af Vladimir Putin som Ruslands præsident ventes energipolitikken i det store land ikke at ændre sig i løbet af de næste seks år.

Det er så længe, embedsperioden løber for præsidenten, der blev genvalgt for fjerde gang i marts.

Men selv om politikken ligger fast i Rusland, kan tankmarkedet stadig blive påvirket, skriver analysehuset AXS Marine i sit ugentlige nyhedsbrev Alphatanker.

"Den nuværende politik om at øge eksporten af råolie østpå på bekostning af eksporten vestpå vil forsat ramme det vestlige Aframax-marked," skriver Axs Marine om markedet for skibe, der kan fragte i omegnen af 600.000 tønder råolie.

Det er sanktionerne, der blev pålagt Rusland i 2014, som stadig spøger.

"Det kan blive endnu værre, hvis sanktionerne fortsætter. Det kan blive vanskeligt for Ruslands "upstream"-sektor at opveje fald i de nuværende oliefelter, hvis der ikke bliver tilført ny teknologi og viden til at udvinde nye oliefelter," skriver Axs Marine.

Analysehuset pointerer, at de russiske olieselskaber indtil videre har været dygtige til at udnytte deres egne teknologier og materialer.

"Men fremadrettet har russiske selskaber manglende evner indenfor vitale områder: Dybdegående arktiske undersøgelser og fracking-teknologi til udnyttelse af skiferolie og avanceret udnyttelse af oliefelter," skriver analysehuset.

Sovcomflot ud af 2017 med massivt underskud efter "et af de værste år"

Norden får overskud på 28,4 mio dollars i 2017

Tankrederiet DHT i plus for hele 2017 efter svært andet halvår

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere