ShippingWatch

Russiske olieudfordringer kan ramme tankmarkedet

Med genvalget af Vladimir Putin som Ruslands præsident ventes energipolitikken i det store land ikke at ændre sig de næste seks år, spår analysehus.

Foto: Sovcomflot

Med genvalget af Vladimir Putin som Ruslands præsident ventes energipolitikken i det store land ikke at ændre sig i løbet af de næste seks år.

Det er så længe, embedsperioden løber for præsidenten, der blev genvalgt for fjerde gang i marts.

Men selv om politikken ligger fast i Rusland, kan tankmarkedet stadig blive påvirket, skriver analysehuset AXS Marine i sit ugentlige nyhedsbrev Alphatanker.

"Den nuværende politik om at øge eksporten af råolie østpå på bekostning af eksporten vestpå vil forsat ramme det vestlige Aframax-marked," skriver Axs Marine om markedet for skibe, der kan fragte i omegnen af 600.000 tønder råolie.

Det er sanktionerne, der blev pålagt Rusland i 2014, som stadig spøger.

"Det kan blive endnu værre, hvis sanktionerne fortsætter. Det kan blive vanskeligt for Ruslands "upstream"-sektor at opveje fald i de nuværende oliefelter, hvis der ikke bliver tilført ny teknologi og viden til at udvinde nye oliefelter," skriver Axs Marine.

Analysehuset pointerer, at de russiske olieselskaber indtil videre har været dygtige til at udnytte deres egne teknologier og materialer.

"Men fremadrettet har russiske selskaber manglende evner indenfor vitale områder: Dybdegående arktiske undersøgelser og fracking-teknologi til udnyttelse af skiferolie og avanceret udnyttelse af oliefelter," skriver analysehuset.

Sovcomflot ud af 2017 med massivt underskud efter "et af de værste år" 

Norden får overskud på 28,4 mio dollars i 2017 

Tankrederiet DHT i plus for hele 2017 efter svært andet halvår 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs