ShippingWatch

Sovcomflot ud af 2017 med massivt underskud efter "et af de værste år"

Tankrederiet Sovcomflot afleverede et stort underskud som resultat af 2017. Ledelsen kalder året for et af de værste i de seneste årtier i det konventionelle tankmarked.

Foto: Sovcomflot

Tankmarkedets problemer slog særligt hårdt igennem hos russiske Sovcomflot.

Det statslige russiske rederi fik et underskud på 113 mio. dollars, en markant forværring af et overskud på 206,8 mio. dollars i 2016. Omsætningen i rederiet voksede til gengæld i samme periode med 3,4 pct. til 1,43 mia. dollars. 2017 var det værste år for det konventionlle tankmarked de sidste 25 år med forhold på linje med dem tilbage i 2011 og 1992, skriver rederiet.

Fragtraterne var nede med næsten 50 pct., noterer CEO for Sovcomflot Sergey Frank i regnskabet. Han noterer dog, at rederiet fulgte sin strategi til trods for de svære forhold.

Sovcomflots voksende industriportefølje (offshore services og transport af gas) gjorde os i stand til at forblive profitable på driften," siger han og noterer, at omsætningen for Sovcomflots timecharter ækvivalent i offshore og gas steg med 48,7 pct. sidste år fra 17,4 pct. året forinden.

"Gruppens robuste forretningsmodel har vist vores evne til at håndtere lavpunktet i shippings cyklus."

Sergey Frank hæfter sig desuden ved, at rederiet i det forgangne år besluttede, at næste generation af selskabets aframax-isklasseskibe skal sejle på LNG. De seks skibe bliver leveret mellem tredje kvartal i år og første kvartal næste år.

Nu sejler skibe nord om Rusland om vinteren uden hjælp

Lave tankrater sender Sovcomflot i rødt

Sovcomflot til russisk minister: Sikkerheden skal forbedres i Arktis

 

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere