ShippingWatch

Kinas massive luftproblemer kan lune hos gasrederne

Den kinesiske regerings arbejde på at mindske forureningen i landet med den milliardstore befolkning er godt nyt for gasrederne. I 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen kan fortsætte i år, mener J.P. Morgan.

Foto: /ritzau/AP/Andy Wong

Den kinesiske regerings arbejde med at mindske farlig smog over milliardlandets byer har lunet hos LNG-skibene med en stigning i spotpriserne på den flydende naturgas på 13 pct. i december.

I hele 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen vil formentlig stige det kommende år også, mener J.P. Morgan i en analyse. Kina har iværksat en ambitiøs plan for at håndtere den kraftige luftforurening i landet, hvor kul i årtier har været den primære energikilde.

Skiftet mod mere ren energi har ikke kun påvirket priserne på LNG i landet og globalt, men også ledt til stor mangel på gassen i kinesiske husholdninger, mens gasafhængige virksomheder har været tvunget til at mindske produktionen.

"Vi mener, at indsatsen for at reducere afhængigheden af kul vil se en fortsat stærk vækst i efterspørgslen (på gas, red.)," skriver banken i analysen.

I december steg den globale produktion af LNG til 303 mio. ton fra 295 mio. ton i november. Spotraterne på LNG steg med 13 pct. i samme måned.

Baltic Exchange vil udvikle indeks for LNG

Storbank peger på LNG til grøn shipping

Mægler: Nye LNG-skibe truer væksten de kommende år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere