ShippingWatch

Kinas massive luftproblemer kan lune hos gasrederne

Den kinesiske regerings arbejde på at mindske forureningen i landet med den milliardstore befolkning er godt nyt for gasrederne. I 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen kan fortsætte i år, mener J.P. Morgan.

Den kinesiske regerings arbejde med at mindske farlig smog over milliardlandets byer har lunet hos LNG-skibene med en stigning i spotpriserne på den flydende naturgas på 13 pct. i december.

I hele 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen vil formentlig stige det kommende år også, mener J.P. Morgan i en analyse. Kina har iværksat en ambitiøs plan for at håndtere den kraftige luftforurening i landet, hvor kul i årtier har været den primære energikilde.

Skiftet mod mere ren energi har ikke kun påvirket priserne på LNG i landet og globalt, men også ledt til stor mangel på gassen i kinesiske husholdninger, mens gasafhængige virksomheder har været tvunget til at mindske produktionen.

"Vi mener, at indsatsen for at reducere afhængigheden af kul vil se en fortsat stærk vækst i efterspørgslen (på gas, red.)," skriver banken i analysen.

I december steg den globale produktion af LNG til 303 mio. ton fra 295 mio. ton i november. Spotraterne på LNG steg med 13 pct. i samme måned.

Baltic Exchange vil udvikle indeks for LNG

Storbank peger på LNG til grøn shipping

Mægler: Nye LNG-skibe truer væksten de kommende år

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere