ShippingWatch

Kinas massive luftproblemer kan lune hos gasrederne

Den kinesiske regerings arbejde på at mindske forureningen i landet med den milliardstore befolkning er godt nyt for gasrederne. I 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen kan fortsætte i år, mener J.P. Morgan.

Foto: /ritzau/AP/Andy Wong

Den kinesiske regerings arbejde med at mindske farlig smog over milliardlandets byer har lunet hos LNG-skibene med en stigning i spotpriserne på den flydende naturgas på 13 pct. i december.

I hele 2017 steg importen af LNG til Kina med 50 pct., og efterspørgslen vil formentlig stige det kommende år også, mener J.P. Morgan i en analyse. Kina har iværksat en ambitiøs plan for at håndtere den kraftige luftforurening i landet, hvor kul i årtier har været den primære energikilde.

Skiftet mod mere ren energi har ikke kun påvirket priserne på LNG i landet og globalt, men også ledt til stor mangel på gassen i kinesiske husholdninger, mens gasafhængige virksomheder har været tvunget til at mindske produktionen.

"Vi mener, at indsatsen for at reducere afhængigheden af kul vil se en fortsat stærk vækst i efterspørgslen (på gas, red.)," skriver banken i analysen.

I december steg den globale produktion af LNG til 303 mio. ton fra 295 mio. ton i november. Spotraterne på LNG steg med 13 pct. i samme måned.

Baltic Exchange vil udvikle indeks for LNG

Storbank peger på LNG til grøn shipping

Mægler: Nye LNG-skibe truer væksten de kommende år

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere