ShippingWatch

Brændende tankskib er drevet ind i japansk farvand

Det brændende iranske tankskib Sanchi er drevet ind i Japans eksklusive økonomiske zone (EEZ) og væk fra den kinesiske kyst, oplyser kystvagt til Reuters.

Det iranske tankskibe Sanchi er onsdag eftermiddag drevet ind i den japanske eksklusive økonomiske zone, EEZ-område, oplyser den japanske kystvagt til Reuters fredag.

Stærk vind har været med til at drive det brændende tankskib væk fra den kinesiske kyst, hvor det for under en uge siden kolliderede med et tørlastskib. Ifølge talspersonen har de kinesiske myndigheder tidligere afvist et tilbud om hjælp til at håndtere ulykken fra den japanske kystvagt, men ville vende tilbage, hvis der var brug for hjælp.

Kystvagten har sendt patruljebåde og fly ud til skibet for at få den seneste information. Hvorvidt skibet vil drive ind i japansk territorial farvand er uvist, siger talspersonen. Forleden kom det frem, at en eksplosion i den forreste del af skibet har fundet sted, hvilket har været en af de store frygtscenarier i forbindelse med ulykken. Det kan få skibet til at brække over og synke med al olien ombord.

Sanchi var lastet med 136.000 ton olie fra Iran, da det stødte sammen med Hongkong-flagede CF Crystal på vej mod Sydkorea.

Ombord var 32 besætningsmedlemmer. Ingen overlevende er indtil videre blevet fundet.

Dele af brændende tankskib eksploderet

Sanchi kan brænde i en måned

Skuld har forsikret begge skibe i tankskibsulykke

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere