ShippingWatch

Tankskib brænder på tredje døgn

Brandsluknings- og redningsfartøjer har tirsdag endnu ikke fået kontrol med det brændende tankskib Sanchi, ligesom dårlige vejrforhold vanskeliggør eftersøgning efter overlevende.

Foto: ritzau/AP/Korea Coast Guard

Kinesiske fartøjer og redningsmandskab kæmper tirsdag på tredje døgn med at få styr på det brændende iranske tankskib Sanchi 160 sømil øst for Shanghai.

Samtidig synes håbet om at finde overlevende blandt de 32 besætningsmedlemmer at svinde. Et omkommet besætningsmedlem blev mandag bjærget i vandet tæt på skibet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vanskeliggøres arbejdet med at bekæmpe branden og søgningen i et stort område for mulige overlevende af dårligt vejr, kraftig vind, regn og store bølger.

Samtidig er der fortsat frygt for, at skibet kan eksplodere og udløse en stor miljøkatastrofe, hvis hele lasten ledes ud i havet.

Det Panama-flagede tankskib var lastet med 136.000 ton olie, såkaldt kondensat, fra Iran, til et sydkoreansk raffinaderi, da det stødte sammen med Hongkong-flagede tørlastskib CF Crystal.

13 skibe og redningsfartøjer deltager i arbejdet.

Sanchi sejlede på en nordgående kurs, mens CF Crystal sejlede syd på, da de to skibe stødte sammen omkring klokken 20.00 lokal tid lørdag aften den 6. januar. Det er fortsat en gåde, hvordan de to skibe kunne kollidere i et område i det Østkinesiske Hav uden navigationsmæssige restriktioner.

Omkommet besætningsmedlem bjærget ved brændende tankskib

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs