ShippingWatch

Familieejet rederi ansætter, men overskuddet falder

Overskuddet faldt med knap 10 mio. kr. for M.H. Simonsen i det forskudte regnskabsår 2016-2017. Samtidig steg medarbejderstaben i løbet af perioden til 135 ansatte.

Foto: MH Simonsen

Det Svendborg-baserede familietankrederi M.H. Simonsen kom ud af det forskudte regnskabsår 2016-2017 med et lavere overskud, end hvad tilfældet var året før.

Regnskabet, der netop er blevet offentliggjort via virksomhedsregistret, omfatter ikke omsætningstal, men her fremgår det, at bruttoresultatet faldt fra med ca. 10 mio. kr. til 31,3 mio. kr., mens årets overskud udgør 16,5 mio. kr. mod 26,5 mio. kr. i 2015-2016.

Over det sidste år er medarbejderstaben vokset med 14 ansatte til et samlet tal på 135 i den seneste periode. Egenkapitalen stiger også og udgjorde 122,3 mio. kr. ved regnskabsårets afslutning.

Yderligere har M.H. Simonsen lavet en såkaldt "nedskrivningstest" af rederiets seks skibe, hvor rederiet har sammenholdt "genindvindingsværdierne heraf med de regnskabsmæssige værdier."

"Såvel nutidsværdierne af fremtidige estimerede fragtindtægter som nettorealisationsværdierne af skibene, baseret på eksterne værdier, overstiger væsentligt de regnskabsmæssige værdier," lyder det i regnskabet.

Det familieejede M.H. Simonsen driver en flåde af seks tankskibe på mellem 2000 og 4500 dwt, som primært er beskæftigede i det europæiske tankmarked.

Adm. direktør Lars Hjorth Simonsen er anden generation i rederiet efter Martin Hjorth Simonsen, der stiftede rederiet i 1931. I bestyrelsen sidder tredje generation i form af Andreas Hjorth Simonsen, der har været bestyrelsesformand siden 2014.

Ny formand i Rederiforeningen af 2010

M.H. Simonsen-direktør håber på bedring efter godt 2015-resultat

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere