ShippingWatch

Teekay bygger gaspool og trækker sig fra norsk samarbejde

Teekay LNG trækker sine skibe hjem fra poolen Norgas, der drevet af norske I.M. Skaugen. Det canadiske rederi vil selv drive skibene i egen pool.

Foto: Teekay

Canadiske Teekay LNG Partners har etableret en ny pool for gasskibe. Under navnet Teekay Multigas Pool vil rederiet drive ethylene-gasskibe og mindre LNG-skibe, skriver Teekay i en meddelelse.

Poolen vil i første omgang få Teekays syv ejede gasskibe, der kan sejle med ethylene, i management og forventer at have 12 skibe i slutningen af året, herunder skibe fra en tredje partner.

Den nye pool betyder også, at Teekay har valgt at trække sine syv skibe ud af poolen Norgas Carriers Pool. Norske I.M. Skaugen står bag poolen og arbejder i øjeblikket hårdt på at lande en refinansiering.

"Det er det rigtig tidspunkt for Teekay LNG at tage den kommercielle management af vores syv ethylene LPG-skibe hjem," siger Mark Kremin, der er CEO for Teekay Gas Group.

"Vi mener, der er muligheder i at konsolidere sektorerne for ethylene og mindre LNG," siger han og understreger, at den nye pool ligger uden for rederiets joint venture på LPG med Exmar.

Torsdag formiddag er I.M. Skaugen blevet sat på pause på børsen i Oslo, hvor man venter på en melding fra rederiet.

Teekay i nyt LPG-joint venture

Teekay skaber ny børsnoteret tankgigant

Gasrederiet Skaugens lån suspenderet på Oslo Børs

I.M. Skaugen køber tid til refinansiering

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere