ShippingWatch

Torm ansøger om børsnotering i New York

Torm ansøger om at blive børsnoteret på Nasdaq i New York og forventer, at børsnoteringen vil falde på plads inden udgangen af i år. Torm vil fortsat være børsnoteret i København.

Foto: Torm

Tankrederiet Torm er efter flere års forberedelse nu klar til at ansøge om børsnotering på Nasdaq-børsen i New York.

Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse onsdag kort efter udsendelsen af rederiets regnskab. Torm venter, at børsnoteringen går igennem i år.

"I 2016 tog vi det første skridt hen imod en børsnotering i USA, da vi gennemførte omstruktureringen af koncernen og etablerede TORM plc. En notering i USA er det næste oplagte skridt for TORM plc. Vi har fortsat fokus på at udvide vores investorgrundlag i USA, og den dobbelte notering understreger denne målsætning," udtaler CEO Jacob Meldgaard i en meddelelse.

Torm vil efter børsnoteringen i New York fortsat også være børsnoteret på Nasdaq i København.

"Formålet med den dobbelte notering er at give vores investorer mulighed for at handle deres A-aktier på en amerikansk børs og med tiden øge likviditeten i Torms A-aktier. Torm vurderer, at en dobbelt notering vil tiltrække flere investorer og gøre aktien mere synlig for internationale investorer, hvilket vil styrke Torms strategiske og finansielle fleksibilitet," skriver Torm i meddelelsen.

Torms flåde består af i alt 77 produkttankskibe, og rederiet har fremlagt et regnskab onsdag morgen med et mindre underskud på bundlinjen. Underskuddet begrunder rederiet med flere forskellige faktorer - blandt andet svagere rater som følge af orkanen Harvey i USA.

Torm har tidligere været noteret på Nasdaq i New York, men forlod børsen i sommeren 2013. Efter en restrukturering af rederiet opstod ønsket om en børsnotering i New York igen, og ledelsen har siden 2016 arbejdet for at forberede noteringen.

Torm får mindre underskud i tredje kvartal 

Tankrederierne kan blive ramt af oliehøjdepunkt før end ventet 

Meldgaard er topchefen, der er svær ikke at lytte til 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs