ShippingWatch

Team Tankers mangedobler underskuddet

Kemikalietankrederiet Team Tankers har mangedoblet sit underskud i tredje kvartal i år. "Udfordrende markedsforhold," lyder det fra CEO Hans Feringa.

Det Oslo-noterede kemikalietankrederi Team Tankers har fået et markant dårlige resultat for tredje kvartal i år end for samme periode sidste år. Det fremgår af regnskabet offentliggjort natten til onsdag.

Underskuddet for tredje kvartal i år løb op i 36,2 mio. dollars, mens det for tredje kvartal sidste år var på 4,1 mio. dollars. I tredje kvartal i år kom rederiets fragtomsætning baseret på timecharterindtjeningen op på 37,3 mio. dollars, hvilket var en anelse under niveauet fra tredje kvartal 2016 på 41,4 mio. dollars.

"Markedsforholdene i kemikalietanksektoren forbliver udfordrende. Team har balancen til at gå i offensiven og er klar til at drage fordel af nye overbevisende investeringsmuligheder," lyder det fra CEO Hans Feringa i en kommentar til regnskabet.

I et interview med ShippingWatch i september i år fortalte CEO'en, at han forventer et bedre kemikalietankmarked i løbet af det kommende år.

"Den underliggende efterspørgsel er god, men der blev bestilt for mange skibe sidste år, og det må vi bare kæmpe os igennem. Men jeg tror på, vi får balance i markedet i løbet af i år, og i starten af 2018 vil vi se en bedring," sagde han og understregede, at han ikke forventer et "stærkt marked" næste år, men et marked i "bedring."

Team Tankers' flåde består af 40 kemikalietankskibe i størrelsesordenen 8.000 dwt til 46.000 dwt, hvoraf rederiet selv ejer de 30 skibe. Flådestørrelsen gør Team Tankers til et af de ti største af verdens kemikalietankrederier.

Team Tankers er blevet til ud af det tidligere Eitzen Chemical, og rederiet er noteret på børsen i Oslo, mens hovedkontoret ligger på Bermuda.

Team Tankers-direktør tror på bedring i kemikaliemarked i 2018 

Team Tankers vil bruge op til 400 mio dollars på opkøb 

Team Tankers: Ingen bedring i svagt kemikaliemarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs