ShippingWatch

Navigator Holdings ryger i lille minus i tredje kvartal

Gasrederiet Navigator Holdings, der de sidste dage har haft en hovedrolle i amerikansk politik, gik i minus i årets tredje kvartal.

Foto: Jose Alexandre Seba - Statoil

Navigator Holdings, der ufrivilligt har trukket overskrifter med lækket af de såkaldte paradis-papirer, fik et underskud i tredje kvartal på 1,1 mio. dollars og et lille minus sammenlignet med et overskud på 6,5 mio. dollars i samme periode sidste år.

Driftsindtjeningen steg minimalt til 70,2 mio. dollars fra 69,7 mio. dollars, viser regnskabet.

Rederiet har haft fokus på den petrokemiske sektor, hvorfra 96 pct. af Navigators spotindkomst kom fra. Normalt er sommermånederne svage for LPG-markederne, og det har betydet mindre arbitragehandel mellem lande, der producerer og forbruger gassen, noterer rederiet.

"Vores charterrater opnået i løbet af kvartalet reflekterer den præmie, som dem, der er tilgængelige for det generelle marked, kan opnå, og som et resultat af vores strategiske positionering med at søge en blandet porteføle af kunder og charter fra alt fra LPG, petrokemikalier til ammoniak," skriver gasrederiet, som for alvor er blevet kendt i verdenspressen på grund af sit samarbejde med et russisk selskab Sibur.

Ifølge medier verden over ejes Sibur af blandt andre Putins svigersøn Kirill Shamalov og den russiske oligark Gennady Timchenko, der er på USA's sanktionsliste. Lækket har skabt problemer for den amerikanske handelsminister Wilbur Ross, der inden sin indtræden i præsident Donald Trumps regering ejede en andel af rederiet.

Det gør han angiveligt fortsat, selvom Ross for nylig sagde, at han ville sælge ud, hvilket dog ifølge ham ikke skyldes lækket.

I dag har Navigator Holdings en gennemsnitlig flåde på 35,8 skibe.

USA's handelsminister affejer kritik af bånd til Rusland 

Kæmpe lækage kobler Wilbur Ross til Putins inderkreds 

Rigmands gasrederi ramt af svært LPG-marked 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs