ShippingWatch

Navigator Holdings ryger i lille minus i tredje kvartal

Gasrederiet Navigator Holdings, der de sidste dage har haft en hovedrolle i amerikansk politik, gik i minus i årets tredje kvartal.

Foto: Jose Alexandre Seba - Statoil

Navigator Holdings, der ufrivilligt har trukket overskrifter med lækket af de såkaldte paradis-papirer, fik et underskud i tredje kvartal på 1,1 mio. dollars og et lille minus sammenlignet med et overskud på 6,5 mio. dollars i samme periode sidste år.

Driftsindtjeningen steg minimalt til 70,2 mio. dollars fra 69,7 mio. dollars, viser regnskabet.

Rederiet har haft fokus på den petrokemiske sektor, hvorfra 96 pct. af Navigators spotindkomst kom fra. Normalt er sommermånederne svage for LPG-markederne, og det har betydet mindre arbitragehandel mellem lande, der producerer og forbruger gassen, noterer rederiet.

"Vores charterrater opnået i løbet af kvartalet reflekterer den præmie, som dem, der er tilgængelige for det generelle marked, kan opnå, og som et resultat af vores strategiske positionering med at søge en blandet porteføle af kunder og charter fra alt fra LPG, petrokemikalier til ammoniak," skriver gasrederiet, som for alvor er blevet kendt i verdenspressen på grund af sit samarbejde med et russisk selskab Sibur.

Ifølge medier verden over ejes Sibur af blandt andre Putins svigersøn Kirill Shamalov og den russiske oligark Gennady Timchenko, der er på USA's sanktionsliste. Lækket har skabt problemer for den amerikanske handelsminister Wilbur Ross, der inden sin indtræden i præsident Donald Trumps regering ejede en andel af rederiet.

Det gør han angiveligt fortsat, selvom Ross for nylig sagde, at han ville sælge ud, hvilket dog ifølge ham ikke skyldes lækket.

I dag har Navigator Holdings en gennemsnitlig flåde på 35,8 skibe.

USA's handelsminister affejer kritik af bånd til Rusland

Kæmpe lækage kobler Wilbur Ross til Putins inderkreds

Rigmands gasrederi ramt af svært LPG-marked

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere