ShippingWatch

Tank

Hafnia tror på amerikansk metanol-fabrik trods modvind fra myndighederne

Tankrederiet Hafnia, der er medinvestor i en planlagt stor metanolfabrik i delstaten Washington, forventer stadig, at fabrikken bygges og producerer flydende metanol fra 2024 eller senest 2025, siger Hafnia til ShippingWatch. Myndighederne har netop afvist at give fabrikken en miljøtilladelse.

Analysehus ser rekordhøje LPG-rater aftage

De rekordhøje rater på LPG-markedet står over for en nedgang, forudser Clarksons Platou. Raterne nåede for nyligt toppen i 110.000 dollar om dagen, men nu vil en række faktorer trække dem ned, lyder det.

Odfjell rejser millioner via bæredygtig obligation

Det norske kemikalietankrederi Odfjell er netop lykkes med at udstede et nyt obligationslån, der rejser 850 mio. norske kr. til selskabet. En afgørende del af lånebetingelserne er, at rederiet overholder sine klimamål.

Scorpio Tankers forudser ny optur for produkttank

Verdens største produkttankrederi Scorpio Tankers forventer stor vækst i år i efterspørgslen efter raffinerede olieprodukter. Lukning af ældre raffinaderier vil bidrage til fremgang på produkttankmarkedet. Analytiker er skeptisk.

Mine fundet på tankskib ud for Irak

En mine er fundet på et tankskib ud for Irak. Ifølge sikkerhedsfirma er det uvist, om minen var aktiv, men hændelsen er den seneste i rækken efter eksplosionen i december på Hafnia-skibet BW Rhine.

Arne Fredly anser mange shippingselskaber som "ren svindel"

Den norske rigmand Arne Fredly, som bl.a. kontrollerer Hunter Group, kalder det en "trist historie" at være aktieinvestor i shippingindustrien. Det skyldes, at op mod 80 pct. af de børsnoterede shippingselskaber er "ren svindel", siger han.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere