ShippingWatch

Tank

Olielobby vil have Trumps støtte til svovlkrav

USA bør bakke op om svovlkravene og indføre dem i god tid. Sådan lyder det i et brev til Det Hvide Hus fra den magtfulde amerikanske olielobby, som nu øger presset på præsident Donald Trump.

Oaktree stod bag salg af Hansa Heavy-skibe

Selskaber knyttet til kapitalfonden Oaktree Capital Management var de egentlige ejere af de fem Hansa Heavy Lift-skibe, som blev solgt til Spliethoff i januar. Det erfarer ShippingWatch.

Danske Rederiers nye EU-chef har fokus på miljø

Danske Rederiers nye sekretariatschef i Bruxelles skal bruge sin erfaring med at forsvare realkreditten i EU, når han nu blandt andet skal sikre, at shippingverdenen bliver hørt, når en bølge af miljølovgivning rammer sektoren.

Kommissionen står fast på omdiskuteret CO2-krav

Oplysninger om skibes udledning af drivhusgasser skal offentliggøres. Det fastholder EU-Kommissionen efter at have revideret det såkaldte MRV-system. På et enkelt punkt har Kommissionen dog givet sig.

Sidste uges vigtigste på ShippingWatch

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen ser et paradigmeskifte, når det kommer til rederiernes indtog i logistik, Maersk Drilling fremlagde regnskab, mens DFDS-topchef Niels Smedegaard udpegede fem områder, der skal sikre rederiet fremgang.

DHT får plus i fjerde kvartal

I et generelt svært år for tanksektoren kommer rederiet DHT Holdings ud af årets sidste kvartal med et overskud på bundlinjen. Starten på 2019 indikerer bedring i markedet, mener JP Morgan.

250 nye tankskibe er gode nyheder i presset marked

Analysehuset McQuilling bekræfter, at tankmarkedet er på vej ind i det opsving, som topchefer i den pressede sektor længe har set komme. Raterne vil stige i flere segmenter, lyder det blandt andet i en omfattende rapport.

Paddy Rodgers fratræder som Euronavs CEO

Tankverdens "enfant terrible," Euronavs CEO Paddy Rodgers, træder tilbage i løbet af 2019, oplyser det store tankrederi i en meddelelse. Strategien er uændret, fastholder bestyrelsesformanden.

Tankrederi sender ansvar for beaching videre

Nordic American Tankers mener, at rederiet har handlet "100 pct. korrekt," selvom to af rederiets tidligere skibe netop er havnet på en beaching-strand. Det skriver Dagens Næringsliv.

Nordic Tankers er nu opkøbt af MOL

MOL Chemical Tankers har nu afsluttet sit køb af Nordic Tankers fra kapitalfonden Triton. Skiftet betyder, at kemikalietankrederiet fra i dag hedder MOL Nordic Tankers.

Hårdt tankmarked giver Concordia røde tal på bundlinjen

2018 bød på tre "rekordsvage" kvartaler, som blev afløst af en stærk afslutning på året for det svenske produkttankrederi Concordia Maritime. 2019 er begyndt stærkt, men første halvår vil blive udfordret af bl.a. nye skibe i søen, lyder det fra CEO Kim Ullman.

Sanktioner mod Venezuela kan gavne tankrater

De amerikanske sanktioner mod import fra Venezuela betyder, at tankskibene skal sejle længere for at hente olie. Det kan få tankraterne til at stige, vurderer analysehuset Clarksons.

Celsius køber yderligere to LNG-skibe i milliardordre

Celsius har udnyttet en option hos det sydkoreanske værft Samsung Heavy Industries på yderligere to store LNG-skibe. En ordre til i alt 2,5 mia. danske kr. Qatar er angiveligt på vej med massiv nybygningsflåde i sektoren.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere