ShippingWatch

Tank

Torm skal finde ny finansdirektør

Torms finansdirektør Christian Søgaard-Christensen vil gerne fratræde som CFO, og rederiet går derfor i gang med at finde en afløser til stillingen.

Blev opturen i tank skudt i gang i slutningen af 2018?

Er de seneste ugers bemærkelsesværdige optur for flere af tankraterne beviset i kolde tal på, at optimisterne fik ret, og at den længe ventede optur nåede at indtræffe i 2018. Ja, mener Scorpio Tankers, mens deres store konkurrent Maersk Tankers siger: Nej.

Rater skyder i vejret for Scorpio Tankers

Scorpio Tankers har set et stort hop i raterne på produkttank den seneste halvanden måned. Topchef og formand forventer, at markedet kun vil blive endnu bedre efter nytår.

Trafigura indstiller sig på udfordrende 2019

Et af verdens store handelshuse Trafigura, der har tankrederier som Maersk Tankers og Norden blandt sine kunder, vurderer, at næste år bliver både udfordrende og præget af lavere økonomisk vækst.

Optimismen spirer hos tankrederne for de næste 18 måneder

En række tankrederier som Euronav, DHT og Tsakos Energy Navigation er generelt positive for de næste 18 måneder, men fremtidens miljøkrav lurer i horisonten. Svovlkravene vil dog skabe mere forretning allerede næste år, lyder forventningen.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Diamond S Shipping og en græsk partner fik endnu en brik til at falde på plads i markedet for produkttank, Sydkoreas statsstøtte sættes under lup, og Singapore forbød åbne scrubbere i ugen, der gik. Læs også om Endofa, Norden, Trafigura og danske svovljægere.

Kul bliver den grønne bølges første og største offer

Den grønne omstilling er ved at ændre energimarkedet og dermed også markedet for transport af kul, olie og gas. Ifølge Wood Mackenzie er nedturen for transport af kul forholdsvis tydelig, mens det især for gas er et andet mønster.

Gasrederi venter stigende marked for LNG

Gasrederiet Höegh LNG øgede både top- og bundlinje i årets tredje kvartal. LNG-markedet fortsætter med at udvikle sig i den rigtige retning, vurderer rederiet.

Milliardfusion skaber ny gigant i tankmarkedet

Diamond S og græske Capital Product Partners fusionerer deres flåder i milliardhandel og skaber ifølge selskaberne et af verdens største rederier med både produkt og råolie. Næste i rækken kan være danske Torm.

Kriseramte værfter kickstartede Trafiguras flådeudvidelse

En flådeudvidelse for ti milliarder kroner kan lyde af meget. Men prisen for de 35 tankskibe, som er på vej ind i Trafiguras flåde, er så lav, at det er svært ikke at tro på upsiden, siger selskabets Global Head of Wet Freight, Rasmus Bach Nielsen, til ShippingWatch.

Hafnia og BW Tankers fusion på plads inden for en måned

Et af verdens allerstørste produkttankrederier ser meget snart dagens lys. Ifølge en række kilder, ShippingWatch har talt med, står fusionen af Hafnia og BW Tankers til at falde på plads inden for de nærmeste uger. Det sker på et tiltrængt tidspunkt for industrien.

Hafnia Tankers får underskud i historisk dårligt marked

Hafnia Tankers mere end fordobler sit underskud i et tredje kvartal, som produkttankrederier på stribe har udråbt som historisk ringe. Raterne ser bedre ud i fjerde kvartal, lyder det fra rederiet, der stadig arbejder på en fusion med BW Tankers.

Ackermann holder øjnene åbne for opkøb

BW LPG's danske topchef, Martin Ackermann, understreger igen, at rederiet er klar til at handle, hvis der opstår muligheder for opkøb og fusioner. Men selskabet kan også vokse på egen hånd, forsikrer han.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere