ShippingWatch

CMA CGM udvider finansieringsrunde

CMA CGM forhøjer beløbet for, hvor mange penge de gerne vil hente på en obligationsauktion. Det er anden gang inden for mindre end tre måneder, at rederiet henter nye penge.

Maersk Lines franske rival, CMA CGM, har tirsdag udvidet sin obligationsauktion til 500 mio. euro fra oprindeligt 300 mio. euro. Det er anden gang på knap 3 måneder, at CMA CGM udvider en finansieringsrunde, da selskabets kreditbetingelser er forbedret.

Det skriver Bloomberg News.

Kreditvurderingen af CMA CGM er løftet, og på baggrund af en forbedring i containermarkedet og en forbedret indtjening er interessen for det franske rederis auktioner taget til, og selskabet er nået frem til bedre finansieringsbetingelser.

Derfor udvidede CMA CGM en planlagt finansieringsrunde på 300 mio. euro med yderligere 200 mio. euro, mens det ligeledes lykkedes selskabet at nå ned på en endelig rente på 5,25 pct. fra et indledende niveau omkring 5,5 pct. Obligationerne løber frem til 2025.

Tilbage i juli opskalerede CMA CGM ligeledes en auktion til 650 mio. euro, og ved den lejlighed var renten på 6,5 pct.

Seaspan vil hente 80 mio dollars

CMA CGM laver rugekasse for iværksættere

Især én containeralliance er under pres

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere