ShippingWatch

Spotrater på Asien-Europa rammer ny 2017-bund

Der er fortsat tegn på hårde tider for rederierne på de store containerruter mellem Asien og Nordeuropa. I denne uge ramte prisen det laveste niveau siden juni 2016.

Foto: Hapag-Lloyd

Der er fortsat tegn på hårde tider for rederierne på de store containerruter mellem Asien og Nordeuropa. Spotprisen på verdens travleste handelsrute nåede ifølge SCFI-indekset det laveste niveau siden juni 2016 denne uge.

Spotraten på ruten er nu på 686 dollar per tyvefodscontainer (teu), viser første aflæsning ifølge branchemediet Journal of Commerce, svarende til et fald på 3,9 pct. fra ugen før.

Dermed er det første gang i 2017, at spotraten er lavere end gennemsnittet for samme underindeks i hele 2016, som var et år med underskud for de fleste store rederier.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Data kommer fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør sit SCFI-indeks, Shanghai Containerized Freight Index, ugentligt på baggrund af indberetninger fra rederierne.

SCFI beregnes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM, der disse år kæmper med at undgå overkapacitet af skibe og de deraf følgende lave rater og underskud.

Det samlede SCFI-indeks, hvori ruterne mellem Asien og Europa vægter 20 pct., steg denne uge 1,3 pct. til 724,93 og præsterede dermed sin første fremgang siden den sidste uge af juli. Alle de større øst-vest-ruter fra Asien til Europa og USA viste dog fald, da højsæsonen for fragt af primært julevarer er ved at ebbe ud.

Containerrater stiger for første gang siden juli

Cosco forventer markant fremgang i indtjeningen

Maersks aktier ligger tungt på trods af gode nyheder

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere