ShippingWatch

Carnegie: Den gode historie om raterne er svækket

Det begynder at ligne et meget svært andet halvår for Maersk Line, vurderer den svenske investeringsbank, der nedjusterer sine estimater forud for Maersk-gruppens kvartalsregnskab.

Efter stor fremgang i Maersk Lines indtjening i første halvår, båret af især en stor stigning i fragtraterne, begynder det at ligne en meget sværere anden halvdel af året for A.P. Møller-Mærsks containerrederi.

Det skriver analytikerne fra Carnegie i en kommentar tirsdag.

Mærsk-gruppens regnskab for tredje kvartal, som offentliggøres 7. november, vil sandsynligvis være et svagt et af slagsen, forudser den svenske investeringsbank med baggrund i blandt andet tre faktorer:

- Cyberangrebet, der både betød lavere volumen i starten af kvartalet og højere udgifter.

- Problemer i Malaysia har givet behov for flere indcharterede skibe.

- De fragtede mængder er faldet med 2 pct., trods at flåden er vokset 12 pct., hvilket vil give en dårligere kapacitetsudnyttelse.

Svage rater

Fragtraterne tegner også til at være til den svage side i fjerde kvartal af 2017, og det risikerer dermed at ramme de langsigtede kontrakter for 2018, der typisk tegnes omkring årsskiftet, forudser Carnegie.

"Alt i alt er historien om en lige vej til opsvinget blevet sværere at sælge," opsummerer Carnegie, som har justeret sine estimater for Mærsks indtjening nedad og forventer, at andre analytikere snart må gøre det samme.

Carnegie fastholder anbefalingen "sælg" for A.P. Møller-Mærsk-aktierne og kursmålet 11.600 kr., hvilket er en anelse over det nuværende kursniveau for B-aktien, der tirsdag formiddag koster 11.420 kr.

Seaintel forudser massiv overkapacitet

CMA CGM slår alle rivaler på indtjeningen

Kun få underskud blandt containerrederne i andet kvartal

Især én containeralliance er under pres

 

 

 

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere