ShippingWatch

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Brasilien har godkendt Maersk Lines milliardkøb af tyske Hamburg Süd. Handlen styrker især Maersk Line på det sydamerikanske marked, og derfor er godkendelsen af stor betydning.

Maersk Line har landet en vigtig godkendelse af sit milliardkøb af den tyske konkurrent Hamburg Süd.

Fredag gav konkurrencemyndighederne i Brasilien grønt lys til handlen, som gør Maersk Line endnu stærkere på det sydamerikanske marked, hvor transport af kølecontainere er den vigtigste forretning.

Netop derfor er den brasilianske godkendelse også særligt vigtig for det danske containerrederi.

I afgørelsen lægger myndighederne vægt på, at Maersk Line har frasolgt sit brasilianske rederi Mercosul til franske CMA CGM.

Det bliver desuden bemærket, at Hamburg Süd vil blive trukket ud af en VSA-aftale på ruten mellem Middelhavet og den sydamerikanske østkyst, når handlen er gået endeligt igennem.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd blev annonceret i januar 2017 og løber op i 3,7 mia. euro. Handlen er afhængig af godkendelser fra alle relevante myndigheder og ventes at være i hus, inden året er omme.

Rederiet har allerede fået en række vigtige godkendelser i EU, USA, Australien, Mexico, Tyrkiet, Japan, Ecuador og nu også Brasilien.

Kina mangler fortsat at sige ja, men Maersk Line forventer, at alle godkendelser vil være i hus i løbet af fjerde kvartal.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Maersk Line har ingen Plan B hvis Hamburg Süd glipper

Hamburg Süd løfter sløret for megasalget til Maersk Line

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere