ShippingWatch

Ny feeder-ejer henter flere penge i Norge

MPC Container Ships har hentet yderligere 100 mio. dollars via et obligationslån. Pengene skal blandt andet gå til at føje flere feederskibe til selskabets voksende flåde.

MPC Container Ships gør klar til endnu en opkøbsrunde på markedet for feederskibe.

Skibsejeren, som blev stiftet sidste år af kapitalforvalteren MPC Capital, har hentet en ny pose penge på børsen i Oslo.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at det har optaget et obligationslån på 100 mio. dollars. Lånet løber i fem år og har et loft på 200 mio. dollars.

Pengene skal bruges til at udvide selskabets hastigt voksende flåde af feederskibe. Siden MPC Container Ships blev stiftet i april, har selskabet købt omkring 20 containerskibe.

Planen er at nå på mellem 30 og 50 skibe, fortalte managing director Constantin Baack i et interview med ShippingWatch i juni.

"Vi har analyseret udbud og efterspørgsel og noteret os, at de store rederier primært bruger deres kapital på større skibe. Vi tror på, at udviklingen for de mindre skibstyper vil være favorabel," sagde han dengang.

MPC Container Ships på investorjagt

Opkøber af feederskibe slår til igen

Nyt rederi kan købe op til 50 containerskibe i år

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere