ShippingWatch

Eimskip holder udstukket kurs efter regnskab

Det islandske selskab holder efter andet kvartal fast i forventningen om at lande et driftsresultat på op mod 63 mio. euro i 2017. Valutaeffekter er med til at reducere overskuddet på bundlinjen, fremgår det af regnskabet.

Foto: PR-foto/Eimskip

Det islandske rederi- og speditionsselskab Eimskip kom ud af årets andet kvartal, der i selskabets øjne gik som forventet på driften, og det giver derfor ikke anledning til at justere på forventningerne for resten af året.

For helåret forventer det islandske selskab dermed at nå i mål med et driftsresultat (ebitda) på mellem 57 og 63 mio. euro, fremgår det af en regnskabsmeddelelse.

I andet kvartal alene steg driftsresultatet (ebitda) med en halv mio. euro til 16,7 mio. euro. Resultatet var dog påvirket af øgede udgifter på 1,1 mio. euro på grund af en ubalance imellem importen og eksporten af gods i Island, som ifølge Eimskip vil blive opvejet af et nyt containerpositionsgebyr i årets andet halvår.

På bundlinjen falder nettoindtjeningen med 3,9 mio. euro til 4,9 mio. euro, hvilket ifølge selskabet primært skyldes valutakursudsving.

Tilbage i juni erhvervede Eimskip 75 pct. af logistikselskabet Ship-Log, der har hovedkontor i Aarhus. Og generelt er det islandske selskab særdeles aktive på opkøbsfronten, hvilket også slår ud på omsætningen, der er steget med 37,2 pct. i forhold til andet kvartal sidste år og udgjorde 173,1 mio. euro i kvartalet.

Alene i selskabets speditionsforretning steg omsætningen med 25,4 mio. euro, hvoraf 22 mio. euro kom fra nye opkøb.

Stiftere af danske Ship-Log sælger majoritet til Eimskip

Omkostninger reducerer Eimskips overskud

Samskip slog rival i opgør om norsk milliardeksport

Samskip vil overtage Eimskips tidligere opkøbsmål

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere