ShippingWatch

Zim ser "positiv trend" i industrien holde ved

Israelske Zim vender minus til plus i årets andet kvartal, hvor den justerede bundlinje er forbedret med 76,5 mio. dollars. Også omsætningen går frem skridt opad. "Siden tredje kvartal 2016 har vi været vidne til en positiv trend i industrien," lyder det fra rederiet.

Foto: Zim Integrated Shipping Services

Containerrederiet Zim, der er baseret i israelske Haifa, kommer ud af årets andet kvartal med et markant bedre resultat på både top- og bundlinje.

Rederiet oplever, at containerbranchen har gennemgået stor forandring og strukturelle forandringer, hvilket blandt andet omfatter de nye alliancer samt de fusioner og opkøb, der har været i industrien de seneste kvartaler.

"Siden tredje kvartal 2016 har vi været vidne til en positiv trend i industrien med forbedrede fragtrater på de fleste handelsruter. Markedsforholdene som helhed forbliver dog udfordrende og volatile," skriver selskabet i en meddelelse.

Sidste års justerede minus på 64 mio. dollars er blevet vendt til et justeret, positivt nettoresultat på 12,5 mio. dollars, mens også toplinjen går frem med 21,9 pct. og lander på 745,7 mio. dollars. Fragtraterne er i gennemsnit steget med 16,3 pct. til et niveau på 1007 dollars pr. teu i andet kvartal.

Også godsmængden stiger for rederiet, som med 659.000 teu håndterede 6,7 pct. flere containere i månederne april, maj og juni i forhold til de samme måneder af 2016.

"Zim's positive resultater i andet kvartal viser en løbende, stabil forbedring i selskabets præstationer. Vi fokuserer på at opnå rentabilitet igennem effektivitet, innovation og frem for alt pålidelige og agile tjenester til vores kunder," udtaler CEO Eli Glickman, der har taget over på posten efter Rafi Danielli.

Dermed er Zim kommet langt bedre fra start i år, end hvad tilfældet var sidste år. For første halvår lyder det justerede nettoresultat på 15,1 mio. dollars, hvor der i samme periode sidste år var tale om et minus på 110,8 mio. dollars.

Maersks koreanske partner ser lyst på tredje kvartal

Zim i stort minus for 2016

Zim trækker sig ud af Stillehavs-samarbejde

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere