ShippingWatch

Blackrock overvejer investering i koreanske HMM

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock overvejer ifølge flere medier at investere i Sydkoreas største containerrederi.

Hyundai Merchant Marine (HMM), Sydkoreas største containerrederi efter Hanjin Shippings konkurs sidste år, forhandler med den amerikanske kapitalforvalter Blackrock om en kapitaltilførsel på op til 880 mio. dollars.

Maersks koreanske partner ser lyst på tredje kvartal

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med Korea Economic Daily som kilde på baggrund af kilder i investeringsbanker og i shippingkredse.

En talsmand i Hyundai Merchant Marine siger mandag, at der endnu ikke er drøftet detaljer med Blackrock om den potentielle investering.

Det sydkoreanske containerrederi har været finansielt i knæ, men modsat Hanjin Shipping valgte regeringen i Seoul at holde HMM oven vande med massiv støtte.

Hyundai Merchant Marine offentliggjorde forleden et driftsunderskud på 112 mio. dollars i andet kvartal. Det var dog en væsentlig reduktion af underskuddet fra samme periode sidste år, der lød på 222 mio. dollars. Omsætningen steg med 22,1 pct. sammenlignet med samme periode sidste år til omkring 1,1 mia. dollars.

Sydkorea parat med mere støtte til landets maritime industri

Rederiet, der har et såkaldt strategisk partnerskab med 2M-alliancen, Maersk Line og MSC, har mere end fordoblet sin markedsandel på Stillehavet mellem Asien og den amerikanske vestkyst. I forhold til juni sidste år er markedsandelen gået op fra 3,4 pct. til nu 7,4 pct.

I indeværende kvartal forventer rederiet et markant bedre resultat.

2M's koreanske partner halverer underskud i andet kvartal

Nyt koreansk partnerskab spås svage muligheder

Sydkoreas containerredere samles i historisk partnerskab

Hyundai Merchant har skåret ned efter 2M-aftale

 

 

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere