ShippingWatch

Maersk-topchef: Finanskrisen er slut

Maersk Lines overskud på 2,1 mia. kr. i andet kvartal får direktøren for Maersk Group til at vurdere, at containerrederiet er ude af finanskrisen.

Søren Skou.

Et årti efter finanskrisen startede sin galoperende rasen hen over verdensøkonomien, ser Maersk-gruppens direktør Søren Skou lys forude.

I et interview med Berlingske Business fortæller rederiets topchef, at han ser de forbedrede regnskabstal hos Maersk Line for andet kvartal af 2017, som et tegn på, at finanskrisen endelig er ved at slippe sig tag i containerrederiet.

"Vi har de bedste markedsforhold siden 2010 i containermarkedet. Vi er endelig ude af finanskrisens kløer, og vi forventer, at en vækst på op mod tre pct. i den globale BNP," siger Søren Skou til Berlingske Business.

Maersk Line, som verdens største containerrederi, landede i andet kvartal et overskud på 339 mio. dollars (2,15 mia. kr.)., mens omsætningen gik frem med ca. 1 mia. (6,4 mia. kr.) til godt 6 mia. dollars (38 mia. kr.).

Søren Skou uddybede, at de positive takter skyldtes en generel forbedring i markedsforholdene i form af en stigning i efterspørgslen på fire pct. i andet kvartal. En forbedring som afspejlede sig i fragtraterne, der sted med 22 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2016.

Den samlede indtjening for A.P. Møller - Mærsk lød på et plus på knap 2,5 mia. kr. mod ca. 850 mio. kr. i samme periode sidste år.

Her er overblikket over Maersks regnskab

Maersk Line får overskud på 339 mio dollars

Maersk Line mangler ni godkendelser til Hamburg Süd-køb

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere