ShippingWatch

Rederier kan ane sundhedstegn trods kort effekt af prisstigninger

Effekten af rederiernes varslede prisstigninger fra 1. august aftog hurtigt, men prisniveauerne er dog alligevel en smule højere end sidste år på samme tid, og der er grund til optimisme for rederierne.

Foto: Colourbox/Arkiv

Effekten af rederiernes varslede prisstigninger fra 1. august aftog hurtigt, men prisniveauerne er dog alligevel en smule højere end sidste år på samme tid, og der er grund til optimisme for rederierne. Det skriver Journal of Commerce.

Spotraterne på ruterne fra fra Kina til Nordeuropa faldt med 2,9 pct. til 935 dollars i denne uge ifølge tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Raterne på Asien-Europa-ruterne er dog fortsat knap 8 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år, og spotraterne har ikke været under 800 dollars per tyvefodscontainer (TEU) siden november 2016, skriver Journal of Commerce.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Derudover viser halvårsregnskaber fra både det Hongkong-baserede rederi OOCL samt de tre japanske rederier MOL, NYK Line og "K" Line tegn på bedring.

Eksempelvis forventer analysehuset Drewry, at rederierne på Asien-Europa-ruterne vil runde året af med et overskud efter seks år i streg med underskud, skriver Journal of Commerce, mens Seaintel estimerer, at rateindtægterne på Asien-Europa-ruterne vil være 1,2-1,7 mia. dollar højere end i 2015.

DSV forbereder sig på højere fragtrater

Stærkt OOCL-resultat tegner godt for containerbranchen

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere