ShippingWatch

Yang Ming mindsker underskuddet

Yang Ming har formået at mindske underskuddet markant i første kvartal af 2017 i forhold til samme periode af sidste år. Det taiwanesiske containerrederi tror samtidig på et bedre marked i år.

Foto: Ted S. Warren/Polfoto/Arkiv

Det taiwanesiske containerrederi Yang Ming har mindsket underskuddet i første kvartal og tror nu på bedre tider for shipping.

Selskabets bundlinje viser et minus på 29 mio. dollars i årets første tre måneder, hvilket er cirka 75 pct. lavere end samme periode i sidste år.

Omsætningen er samtidig steget med 11,5 pct. og lander på godt én mia. dollars. Volumen er desuden gået op første kvartal af 2017.

I alt har rederiet håndteret lidt over 1,1 mio. teu, hvilket er en stigning på 14 pct. i forhold til første kvartal af 2016. Det fremgår af en regnskabsmeddelelse fra Yang Ming.

Ledelsen skriver, at forbedringen blandt andet skyldes, at man har gennemgået hele virksomheden for at finde besparelser. 2017 tegner desuden til at blive et bedre år på containermarkedet, påpeger rederiet.

I meddelelsen hæfter Yang Ming sig ved, at analysehuset Alphaliner forventer, at efterspørgslen vil vokse med 2,9 pct. i år, og at gabet mellem udbud og efterspørgsel derfor vil komme bedre i balance.

HMM mindsker underskud i første kvartal

Ejerfamilie forsvarer containerrederis selvstændighed

Analysehus: Øget usikkerhed om containerreders finansielle tilstand

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere