ShippingWatch

Raterne mellem Asien og Europa stiger

Containerraterne er generelt dalet i årets første tre måneder efter at have toppet, men ligger dog fortsat væsentligt over raterne i samme periode sidste år.

Containerraterne på de tunge fragtruter fra Asien til Europa, hvor A.P. Møller-Mærsks rederi, Maersk Line, er en væsentlig spiller, lå i denne uge på 838 dollar per tyvefodscontainer (teu), svarende til en stigning på 2,8 pct.

Det viser en ugentlig opgørelse ifølge branchemediet The Loadstar.

Containerraterne er generelt dalet i årets første tre måneder efter at have toppet i knap 1168 dollar lige inden nytår, men ligger dog fortsat væsentligt over raterne i samme periode sidste år.

Ser man på væksten i Asien-Europa-raterne på kvartalsbasis ligger raterne 2,4 pct. over fjerde kvartal, mens raterne i første kvartal i år ligger 128,3 pct. over niveauet i første kvartal af 2016.

Det er dobbelt så meget som væksten i det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der i gennemsnit lå 64 pct. højere i første kvartal i år sammenlignet med første kvartal sidste år.

SCFI-indekset, der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over - steg i denne uge med 9,4 pct. Asien/Europa-raterne vægter 20 pct. i det indeks.

/ritzau/FINANS

Cosco udskyder kæmpeskibe

Storbanker spår massiv bedring i Maersk Line i år

Containerrederier lander rekordstort underskud

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere