ShippingWatch

Cosco fik stort tab i 2016

Det store kinesiske containerrederi China Cosco Shipping Holdings fik et milliardstort tab på bundlinjen i 2016. Rederiet forventer bedre forhold for containerrederierne i år end sidste år, skriver Reuters.

Foto: Foto: Cosco Dalian Shipyard

Kinesiske China Cosco Shipping Holdings, der er verdens fjerdestørste containerrederi, fik et stort minus i 2016, hvor rederiets underskud løb op i 1,44 mia. dollars.

Det er ikke mindst de svage fragtrater og omkostninger til restrukturering, der har hevet ned ifølge rederiets egen vurdering, skriver Reuters.

Containerrederiet forventer, at 2017 bliver bedre end 2016 for rederiet, fordi markedet generelt vil være bedre.

China Cosco Shipping Holdings blev etableret sidste år som en fusion mellem to af Kinas store containerrederier og nåede dermed op på fjerdepladsen i rangordenen over verdens største containerrederier. I alt har selskabet en flåde, der udgør 8,1 pct. af verdensflåden. Til sammenligning har Maersk Line som verdens største containerrederi en andel på 15,8 pct. af verdensflåden.

China Cosco Shipping Holdings' flåde består af i alt 304 skibe, og rederiet har alliancesamarbejde med CMA CGM, Evergreen og OOCL.

Seaintel: Hold øje med raterne efter 1. april

Analyse: Store besparelser på færre container-hubs

Cosco Shipping venter tab på 11 mia kr

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere