ShippingWatch

Stort tab i Yang Ming i 2016

Det taiwanesiske containerrederi Yang Ming kom ud af 2016 med et underskud på 493,6 mio. dollars, hvilket var et næsten dobbelt så stort minus som i 2015, skriver flere medier.

Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Containerrederiet Yang Ming løb ind i et stort underskud i 2016, hvor rederiet fik et minus på i alt 493,6 mio. dollars. Det var knap en fordobling fra året før.

Rederiets omsætning faldt også, i alt med 9,5 pct. til 3,8 mia. dollars, skriver flere medier.

Ifølge rederiets ledelse kommer de dårlige resultater på grund af den kroniske overkapacitet i markedet, svag efterspørgsel og en konstant fornyelse af flåden.

Rederiets egen flådefornyelse har bestået i leveringer af otte containerskibe i 2015 og 2016 og et sidste på vej til levering i år.

Den taiwanesiske regering lancerede i efteråret en hjælpepakke til shippingindustrien i landet, der har været i store problemer. Den pakke gjorde Yang Ming brug af i februar i år, hvor rederiet valgte at sælge aktier for 54 mio. dollars til den statsejede taiwanesiske fond National Development Fund og Taiwan Navigation.

Yang Ming ligger på en ottendeplads over verdens største containerrederier og har en tonnage, der udgør 2,8 pct. af den samlede containerflåde i verden. I alt driver selskabet 99 skibe ifølge Alphaliner.

Yang Ming tager hul på redningspakke

Yang Ming vil trække på kæmpe redningspakke fra regeringen

Taiwanesisk rederi slår Maersk på punktlighed

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere