ShippingWatch

CMA CGM indgår aftale med Alibaba

Containerrederiet har ligesom konkurrenten Maersk Line indgået et samarbejde med den kinesiske nethandelsgigant Alibaba. "Et skridt mod at lade industrien møde den digitale verden," lyder det fra CMA CGM.

Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Mark Lennihan/AP

CMA CGM følger nu i Maersk Lines fodspor med en aftale om at samarbejde med kinesiske Alibaba om booking digitalt af shippingydelser.

Konkret er der underskrevet en hensigtserklæring om, at CMA CGM's kunder via to digitale platforme, som Alibaba tilbyder, direkte kan booke plads på containerrederiets skibe.

I første omgang er der tale om at bruge den digitale løsning på to ruter mellem henholdsvis Asien og Middelhavet, og mellem Asien og Adriaterhavet, skriver CMA CGM i en meddelelse.

"For CMA CGM er et det et skridt fremad mod at kunne tilføre værdi til sine kunder og lade industrien møde den digitale verden," skriver rederiet.

Maersk Line indgik ved udgangen af 2016 et samarbejde med Alibaba, som rederiet for nyligt meddelte, at det ville udvide, dog uden at fortælle konkret på hvilke ruter.

Snabe er en dansk sværvægter i europæisk erhvervsliv

Maersk øger fokus på online containerbooking efter Alibaba-forsøg

Maersk i nyt samarbejde med kinesisk logistik-gigant

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere