ShippingWatch

Maersk-chefer fik op mod 150 millioner med i afsked

Forhenværende topchef Nils Smedegaard Andersen og tre andre direktører fik samlet set lidt over 150 mio. kr. i gyldne håndtryk, da de forlod Maersk-gruppen i løbet af 2016. Det fremgår af årsregnskabet for 2016.

Nils Smedegaard Andersen blev fyret som topchef for Maersk-gruppen i 2016. Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto/Arkiv

Der var stor udskiftning i toppen af A.P. Møller-Mærsk i 2016, og med afgange i toppen af dansk erhvervsliv følger gyldne håndtryk.

22 mio. dollar, eller lidt over 150 mio. kr., har de fire afgående Mærsk-chefer Nils Smedegaard, Trond Westlie, Kim Fejfer og Jakob Thomasen således fået med sig i fratrædelsesgodtgørelse - altså i gennemsnit omkring 38 mio. kr. hver. Det fremgår af Mærsk-koncernens årsregnskab for 2016.

De modregnes dog i størrelsesordenen 2 mio. dollar, da de samtidig har måttet opgive aktieoptioner, de havde i baghånden.

Nils Smedegaard blev fyret som topchef i sommeren i forbindelse med Maersk-gruppens strategiskift, og efterfølgende blev der også sagt farvel til finansdirektør Trond Westlie, Maersk Oil-direktør Jakob Thomasen og APM Terminals' direktør, Kim Fejfer. Sidstnævnte flytter til et job i Mærsk-familiens holdingselskab.

De op til 150 mio. kr. er dog en dråbe i underskuddet på 1,9 mia. dollar, eller 13,2 mia. kr., som Mærsk-gruppen præsenterede i samlet underskud i 2016.

Søren Skou afblæser priskrigen i containerindustrien

Pram Rasmussen stopper som Maersk-formand

Maersk Line fik minus på 376 mio dollars i 2016

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere