ShippingWatch

HMM går efter flere terminaler i Asien

Sydkoreas største shippinggruppe efter Hanjin Shippings frafald, Hyundai Merchant Marine (HMM), satser på at overtage terminaler i flere asiatiske vækstlande, siger rederiet topchef.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Hyundai Merchant Marine (HMM), Sydkoreas største shippinggruppe efter Hanjin Shippings frafald, satser på at overtage containerterminaler i Indonesien, Vietnam og i andre asiatiske vækstøkonomier. Samtidig vil rederiet gennem den nyetablerede intra-asiatiske alliance HMM+2K med de to koreanske rederier Heung-A Shipping og Sinokor selv bygge terminaler de steder, hvor hovedparten af fragten koncentreres.

Det siger HMM's topchef Yoo Chang-keun i et interview med koreanske Maeil Business Newspaper, skriver flere medier.

Rederiets forhandlinger med Maersk Line og MSC om optagelse i 2M-alliancen brød reelt sammen før jul, og HMM er nu blot strategisk partner med 2M. Efterfølgende har Hyundai annonceret rederiets primære strategi på de intra-asiatiske ruter, der samlet udgør en betragtelig andel af den globale containerfragt.

Skarp koreansk kritik af Maersk Line og MSC

HMM overvejer at overtage Hanjins terminaler i Tokyo og i Busan i Korea, ligesom ambitionen er overtage Hanjins ejerandel i en terminal i Long Beach i Californien bistået af sin største aktionær, statslige Korea Development Bank.

Hyundai satser asiatisk efter kikset 2M-samarbejde

"Det her er ikke nødvendigvis et defensivt træk af Hyundai"

Asiatiske rederier står over for konsolidering

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere