ShippingWatch

SM Shipping starter med 12 containerskibe

Det er nu bekræftet, at Sydkorea får et nyt oceangående containerrederi ved navn SM Shipping. Rederiet er ejet af SM Group, som sidste år købte Hanjin Shippings rutenetværk mellem Asien og USA.

Foto: Korea Line

Sydkoreas nye containerrederi, SM Shipping, starter sin service i marts med i alt 12 oceangående containerskibe, som tidligere har tilhørt det nu kollapsede Hanjin Shipping.

Det skriver Business Korea, efter at flere dages rygter om et nyt koreansk containerrederi blev bekræftet fredag. Her holdt SM Shipping en stor åbningsceremoni for de nye ansatte og meddelte, at Sydkorea nu har fået et nyt oceangående containerrederi efter Hanjins kollaps i september.

Rederiet er ejet af konglomeratet SM Group, som også står bag tørlastrederiet Korea Line. I november købte SM Group Hanjin Shippings rutenetværk mellem Asien og USA. Det netværk danner nu grundlaget for det nye containerrederi, SM Shipping.

Medie: Sydkorea får snart et nyt containerrederi

Det var ellers ventet, at SM Group ville lægge Hanjins netværk ind under Korea Line, men modstand fra rederiets aktionærer betyder, at det har været nødvendigt at oprette et helt nyt rederi.

SM Shipping får omkring 251 ansatte, skriver Business Korea, men det er planen at ansætte flere på sigt. Det nye selskab får kontorer i Sydkorea, USA, Kina, Indien og Vietnam, mens hovedkvarteret ligger i Seoul.

Det nystiftede rederi forhandler i øjeblikket om at blive medlem af den nye sydkoreanske containeralliance HMM+ 2K, som består af Hyundai Merchant Marine, Heung-A Shipping og Sinokor Merchant Marine.

Det har tidligere været fremme, at SM Lines flåde vil bestå af skibe på 6.500 teu og 4.000 teu. Rederiet planlægger samtidig at købe secondhand-skibe og udleje dem til andre rederier, skrev Maeil Business Korea i sidste uge.

Det er uvist, om SM Groups andet rederi, Korea Line, kører videre som hidtil, eller om det bliver opslugt af det nye SM Shipping.

Hyundai vil ansætte 220 Hanjin-medarbejdere

Hanjins kreditorer kræver 26 mia dollars efter kollaps

Sydkoreas regering vil etablere shippingbank

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere