ShippingWatch

Zim fortsatte i rødt i tredje kvartal

Det israelske containerrederi Zim måtte også i tredje kvartal aflevere et minus på bundlinejn. "En forbedring i et presset marked," lyder det fra ledelsen i selskabet.

Foto: Zim Integrated Shipping Services

Containerrederiet Zim fortsatte i tredje kvartal med at sejle med minus ligesom i andet kvartal.

Det fremgår af regnskabet for det israelske containerrederi, der ifølge Alphaliner er verdens 17. største containerrederi.

Resultatet for tredje kvartal i år endte på et tab på 37,6 mio. dollars, hvilket var en forbedring fra andet kvartal, hvor rederiet havde et underskud på 74,2 mio. dollars.

Det justerede driftsresultat var på 10,5 mio. dollars for tredje kvartal i år, hvilket var en tilbagegang fra 37,8 mio. dollars i samme periode sidste år.

Mens indtjeningen er gik tilbage, voksede rederiets omsætning målt på håndterede containere. I tredje kvartal i år sejlede Zim med 622.000 containere, en vækst på 7,1 pct. i forhold til samme periode sidste år.

"Mens markedsforholdene forbliver udfordrende, fortsatte selskabet med at forbedre sine services. På linje med sin langsigtede strategi, investerer selskabet i en forbedring af kundeservice, mens det vil opretholde fokus på effektivitet og besparelser," skriver Zim i regnskabet.

I begyndelsen af november i år var Zim genstand for forlydender om opkøb. Wall Street Journal skrev, at rederiet har hyret investeringsbanker, som rejser rundt med et salgsprospekt med Zims flåde, der præsenteres for andre rederier og investorer. Ifølge avisen agter rederiet at sælge sine skibe og kundebase på Stillehavet mellem Asien og USA for at blive et regionalt rederi i Middelhavet. Zim har afvist rygterne om salg af flåden.

Analyse: Maersk kan stå over for nedskrivninger på 6 mia dollar

ZIM taber halv mia i forsinket kvartalsregnskab

Containerrederi afviser rygter om salg af flåde

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere