ShippingWatch

Maersks nye kæmpeskibe kan skrive historie igen

De første billeder af Maersk Lines 11 nybygninger, som er næste generation af de ultrastore Triple E-skibe, ser ifølge Alphaliner ud til at bryde den magiske grænse med plads til over 20.000 containere.

Maersk Line
Foto: Maersk Line

Maersk Line er på vej til igen at skrive historie i containerindustrien med rederiets næste generation af de ultrastore Triple E-skibe, der lige nu er under bygning på det sydkoreanske skibsværft DSME.

Ifølge Alphaliner bliver de 11 nybygninger til Maersk Line, der leveres løbende gennem 2017 og 2018, de første containerskibe, der bryder grænsen med en kapacitet på 20.000 tyvefodscontainere (teu).

De første billeder af skibene fra værftet i den sydkoreanske by Okbo peger på, at Maersk Line i udpræget grad har ændret skibenes design for yderligere at udvide antallet af containere. Nybygningerne er officielt konstrueret til 19.630 teu, men nu ser det ifølge Alphaliner ud til, at kapaciteten vil blive væsentlig større.

Drewry: Megaskibenes tid rinder ud

Bedømt på de første billeder af de igangværende konstruktioner har Maersk Line og DSME (Daewoo Shipbuilding) flyttet broen på skibene længere frem, mens maskinrummet er rykket længere tilbage i forhold til den første generation af Triple E-skibene, som Maersk Line har 20 af i dag. Samtidig er skroget i de nye skibe gjort dybere. Altsammen med det formål at udvide kapaciteten med flere containere.

Udklip.PNG

Kilde: Alphaliner

Udover Maersk Line vil også de to asiatiske containerrederier MOL og OOCL efter planen modtage containerskibe med plads til over 20.000 containere i første halvdel af 2017.

Maersk Line forventer millliard-regning fra nye miljøkrav

Maersk Line indledte tilbage i 2011 en veritabel ordrebølge på de kæmpestore containerskibe med sine Triple E-skibe, som konkurrenterne valgte at forfølge i jagten på stordriftsfordele på ruterne mellem Fjernøsten og Europa. En udvikling, der er beskrevet som en af de væsentligste årsager til de voldsomme problemer, som hele containersektoren lider under i form af massiv overkapacitet i forhold til efterspørgslen.

Megaskibenes tid er ovre

I dag synes redernes appetit på nye megaskibe af være væk i erkendelse af industriens historisk set store vanskeligheder.

I de første syv måneder af 2016 bestilte redere blot, hvad der svarer til 202.000 teu i nye containerskibe. Til sammenligning blev der i 2015 bestilt 2,3 mio. teu i ny kapacitet.

Fire rederier står tilbage efter japansk konsolidering

Nye ordrer i indeværende år har stort set kun været mindre containerskibe under 4.000, mens interessen for skibe over 9.000 teu stort set er forsvundet i takt med, at ingen redere synes ivrige efter at øge deres kapacitet i det nuværende marked, hvor jagten på vækst er erstattet af konsolidering og ifølge flere analytikere en kamp om overlevelse.

Søren Skou ser kun spæde tegn på forbedring

Alphaliner: Maersks Triple-E udløste global containerkrise

Fearnleys: Maersk Line kommer stærkt igen de næste to år

 

Bimco: Ophugning af containerskibe i ny rekord

Seaintel: Containerkunders valgmuligheder stærkt forringet

Redernes appetit på store containerskibe er helt væk

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere