ShippingWatch

Nu er det første Maersk-skib landet på stranden i Alang

Maersk Wyoming ankom tirsdag til den udskældte Alang-strand. Skibet er det første af to, der bliver ophugget på det indiske Shree-ram-værft. Ankomsten markerer samtidig et brud med Maersks hidtidige ophugningsprincipper.

Foto: PR-foto/Maersk Group

Det første Maersk Line-skib er nu ankommet på bredden i Alang, hvor det skal ophugges på værftet Shree-ram.

Det danske rederi meddelte for to uger siden, at det vil sende to skibe, Maersk Wyoming og Maersk Georgia, til ophugning i Indien.

Tirsdag er containerskibet Maersk Wyoming så landet på stranden, hvor det formentlig vil blive ophugget i næste uge, oplyser Maersk til ShippingWatch.

Maersk-gruppens beslutning om sende to skibe til ophugning i Alang har vakt opsigt, fordi rederiet tidligere har afvist at benytte sig af de indiske ophugningsfaciliteter. Det skyldes blandt andet, at værfterne har været kendt for elendige forhold for både arbejderne og miljøet.

De seneste år har flere værfter imidlertid gjort en aktiv indsats for at forbedre sig, og lidt over en håndfuld lever nu op til den internationale Hongkong-konvention fra IMO, lyder forklaringen. Det gælder også Shree-ram-værftet, hvor Maersk Wyoming nu ender sine dage.

Maersk Wyoming er fra 1996 og sejler under Hongkong-flag. Det har en kapacitet på 4.658 teu, skriver Maersk Line på sit website.

Maersk sender de første skibe til ophug i Alang

Hvad blev der af principperne om Alang, Maersk?

EU: Vores krav vil forbedre Alang

Derfor er rederne utilfredse med nye krav til ophug

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs