ShippingWatch

Maersk Line åbner rute til Cuba fra Nordeuropa

Det danske rederi er nu klar til at transportere containere til Cuba.

Foto: Maersk Line

Maersk Line kan nu tilbyde sine kunder transport af containere til Mariel i Cuba fra en lille håndfuld havne i Nordeuropa.

Det fremgår af Maersk Lines hjemmeside.

Ifølge containerrederiet er der tale om de hurtigste transittider på markedet, som forbinder Cuba med de vigtigste nordeuropæiske havn. De europæiske havne er Rotterdam i Holland, Bremerhaven i Tyskland, Tilbury i Storbritannien og Cork i Irland.

Cuba har 11 mio. indbyggere og industrier, som blandt andet beskæftiger sig med petroleum, nikkel, medicinalprodukter og tobak. Samtidig importerer det caribiske land madvarer, maskineri og kemikalier.

Landets samhandel med omverdenen ventes at øges, efter at USA's præsident, Barack Obama, i marts aflagde Cuba et historisk besøg. Barack Obamas besøg er resultatet af et diplomatisk tøbrud mellem Cuba og USA, som blev indledt i december 2014.

Siden da har USA åbnet en ambassade i østaten og lempet nogle af sine økonomiske sanktioner.

Cuba er dog fortsat underlagt en økonomisk embargo fra USA’s side. Barack Obama har bedt den amerikanske kongres ophæve embargoen, men det har Republikanerne ind til videre blokeret herfor.

Aktieanalytikere ser 2016 som skæbneår for Maersk

Ingen bedring i pressede containerrater

Sårbare containerrederier kan blive efterladt i kulden

Venezuelas gæld til rederier tæt på en mia dollars

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs