ShippingWatch

Rateindeks tikker igen lavere

For tiende uge i træk falder rateindekset SCFI, Shanghai Containerized Freight Index, og for femte uge i træk rammer det sit laveste niveau nogensinde.

For tiende uge i træk falder rateindekset SCFI, Shanghai Containerized Freight Index, og for femte uge i træk rammer det sit laveste niveau nogensinde.

Det indikerer, at containerrederier som Maersk Line, CMA CGM og MSC igen må give kunderne afslag i prisen på at transportere containere fra Asien og ud i verden.

Indekset falder dog denne uge kun 0,9 pct. - til 400,43 - og har dermed bremset faldhastigheden efter dyk på mellem 4 og 14 pct. i ugerne siden nytår.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

SCFI dækker over spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden.

Indekset ses som en retningspil for rateniveauet på de globale fragtruter, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en stor del af deres kapacitet med længerevarende - og dyrere - kontrakter hos kunderne, og at der ikke er taget højde for udviklingen i brændstofpriser, som har været gunstig for rederierne de seneste år.

Maersk går med i rateløft

Maersk Line: Ratekollaps truer Brasiliens eksportvækst

Raterne på Asien-Europa dykker for niende uge i træk

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere