ShippingWatch

Containerrater viser mindre fald

Det er blevet knap 4 procent billigere at flytte en container fra Kina og ud i verden i den forgangne uge, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index.

Spotraterne faldt knap 4 procent i den forgangne uge fra Kina og ud i verden. Det viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index, der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden.

Mens de virksomheder, som skal have fragtet en container, dermed har kunnet få en lidt lavere pris, er billedet det omvendte for rederier som Maersk Line, der skal flytte containerne, og med de lavere fragtrater må se indtjeningen svinde.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

SCFI-indekset ses som en retningspil for rateniveauet på de globale fragtruter, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en stor del af deres kapacitet med længerevarende kontrakter hos kunderne, og at der ikke er taget højde for udviklingen i brændstofpriser.

Hapag-Lloyd lander driftsresultat på 366,4 mio euro i 2015

Clarksons forventer halvering af Maersks 2016-resultat

Rater på Asien-Europa falder med 23 procent

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere