ShippingWatch

Drewry: Containerrederiers rettidighed glider tilbage

Det har været en skuffende start på 2016, når man ser på containerredernes pålidelighed, viser nye tal fra Drewry.

Det lykkedes ikke containerrederne at holde punktligheden i årets første måned, viser nye tal fra analysehuset Drewry, efter at rederierne afsluttede sidste år som det mest pålidelige nogensinde.

Ifølge Drewry faldt den gennemsnitlige pålidelighed med 5,7 procentpoint i januar til 69,6 procent, og det er det største tilbagefald fra måned til måned siden januar 2015, lyder det.

"Ni ud af de ti dækkede ruter var mindre punktlige i januar med den største tilbagegang på den transatlantiske rute (faldt 17,9 procentpoint), hvilket uden tvivl skyldes nogle af de kraftige snestorme, som ramte den amerikanske østkyst," skriver Drewry.

Det er fortsat de tre samme containerrederier, der indtager de tre topposter med japanske MOL i spidsen med en pålidelighed på 82,7 procent, som dog er faldet fra 88,2 procent i december. Herefter følger Wan Hai med 79,5 procent og Maersk Line med 77,0 procent. Israelske ZIM indtog en sidsteplads med en gennemsnitlig punktlighed på 57,2 procent.

"Rederiernes seneste præstation på pålidelighed er skuffende i betragtning af de gevinster, der blev lavet i 2015. Dog kan noget af forringelsen forklares med barsk vejr, så det er for tidligt at vurdere, om dette blot var et udsving eller repræsenterer starten på en langvarig nedadgående trend," siger Simon Heaney, der er senior manager of supply chain research hos Drewry.

Drewry forventer dog, at februar vil vise lidt bedre tal, selvom afmatning i forbindelse med det kinesiske nytår kan ramme negativt.

Maersk Line mest punktlig i 2015

Drewry: 2015 blev rederiernes mest pålidelige år

Maersk Line: Efterspørgsel i 30-års lavpunkt

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere