ShippingWatch

Siemens-mand på vej ind i Maersks bestyrelse

Jim Hagemann Snabe fra Siemens er på vej til at afløse Sir John Bond fra storbanken HSBC i Maersks bestyrelse, når der afholdes generalforsamling i april. "Et godt match," siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Der kommer udskiftning i den øverste autoritet i A.P. Møller - Mærsk, når selskabet senere på året afholder sin generalforsamling.

Ud af de i alt 12 nuværende bestyrelsesmedlemmer genopstiller den tidligere bestyrelsesformand for storbanken HSBC Sir John Bond nemlig ikke til valg.

Selskabet foreslår, at Jim Hagemann Snabe bliver hans afløser.

Snabe har været Co-CEO samt forsknings- og udviklingsdirektør i IT-selskabet SAP. Han er desuden medlem af bestyrelsen i Danske Bank, B&O, Siemens, Allianz, SAP og World Economic Forum.

"Jim Hagemann Snabe bringer et internationalt udsyn og en bred ledelseserfaring fra bl.a. internationale, børsnoterede teknologi- og innovationsdrevne virksomheder og fra den finansielle sektor. IT-området spiller en stadig større rolle for Maersk-guppen, og her er hans kompetencer blandt de allerstærkeste. Jim Hagemann Snabe's profil er et godt match i bestyrelsen," udtaler bestyrelsesformand i Maersk, Michael Pram Rasmussen (foto), i en meddelelse.

Jim Hagemann Snabe er uddannet inden for operationel forskning og matematisk optimering fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Maersk afholder sin generalforsamling den 12. april.

Maersk fravælger KPMG som revisorer

Maersk-formand: Vi kan blive udfordret af lav gæld

Pram Rasmussen: Industrien er hammer-udfordret

 

 

 

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere