ShippingWatch

Containerkæmpe på grund i indsejling til Hamborg

Et af verdens største containerskibe på 19.000 teu fra China Shipping Container Lines gik på grund på Elben, da skibet fik defekt på et ror.

Et containerskib i megaklassen fra China Shipping Container Lines, CSCL Indian Ocean på 19.000 teu og således et af verdens absolut største, står på grund på Elben ved indsejlingen til Hamborg.

Containerskibet gik på grund sent onsdag aften på grund af et defekt ror, da det nærmede sig Hamborg, oplyser havnelodser i Tysklands største havn ifølge flere medier.

Først forsøgte fem slæbebåde forgæves at vriste skibet fri onsdag eftermiddag,

Slæbebåde forsøgte igen torsdag, da der var højvande, at trække det knap 400 meget lange skibe fri af grunden, men det lykkedes heller ikke.

Ifølge Splash 247, vil det næste højvande under fuldmåne finde sted den niende februar, hvor man atter vil gøre et forsøg. Indtil da letter man skibet for bunkerolie, som lastes over på en pram, mens man overvejer, om man skal grave ud under skibet.

Omkring skibet ligger to slæbebåde og et miljøskib, parat til at opsamle eventuel spildolie. Der er ingen meldinger om lækket olie.

Skibe til og fra Hamborg kan passere det grundstødte containerskib, mens større skibe er blevet anmodet om at sætte farten ned.

Fusionsparate CSCL advarer om milliardtab

Løbsk RoRo-skib er under kontrol

 

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere