ShippingWatch

Containerrater falder 3,9 procent

Januar ser ud til at lukke med et langt fald i raterne fra Shanghai ud i verden, efter at rederierne desperat forsøgte at løfte raterne hen over Nytår.

Raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden faldt i denne uge med gennemsnitligt 3,9 procent, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden.

Ved årsskiftet forsøgte rederierne at presse rateforhøjelser igennem, og i uge 53 sidste år steg raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden med 71,3 procent

Men fire uger med konstante ratefald har dog siden udvisket nogle af de forsøgte løft, og i januar er SCFI-indekset samlet set faldet.

Dermed kunne det se ud som om, at januar blot har udtrykt symptomerne med overkapacitet på handelsvejene og vigende efterspørgsel på fragt.

Raterne følger faldende olie- og bunkerpriser

Containerindeks falder 8,8 procent

Containerrater falder 10,9 procent over ugen

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere