ShippingWatch

Nordea: DSV kan være interessant for Maersk

Ifølge Nordea vil Maersk kigge mod logistikfirmaer i gruppens opkøbsstrategi, skriver Børsen. Banken peger på DSV som opkøbsemne for Damco, men den står ret alene med buddet.

Maersk vil i den nærmeste fremtid fokusere på at købe op, og det bliver inden for logistikbranchen, vurderer Nordea i en ny rapport, hvor DSV nævnes som en interessant opkøbsmulighed. Det skriver Børsen.

"Det handler om at fokusere på den del, som investorerne reelt køber en Maersk-aktie for. Det er Maersk Logistics, altså Maersk Line, APM Terminals og Damco. Vi mener derfor, at det er der, værdien for Maersk-gruppen ligger," siger Stig Frederiksen, senioranalytiker hos Nordea, til avisen.

Nordea: Damco og Maersk Tankers ligner salgsemner

Maersks logistikselskab Damco har i flere år kørt med betydelige underskud.

"Vi har den klare fornemmelse, at Damco er i bedring, og nu er de tilbage på sorte tal. Man bør derfor tage diskussionen, om det skal sælges, eller om man skal bruge dem som aktiv byggeklods i forhold til andre forretningsmuligheder. Og der mener vi, at man bør overveje at bruge den som byggeklods," konstaterer Stig Frederiksen.

Nordea står dog ret alene i korpset af analytikere om opkøbsforudsigelserne af logistikvirksomheder som DSV.

"Jeg ryster så meget på hovedet, at det kan høres i hele København," svarer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i Børsen på spørgsmålet om, hvorvidt Maersk kommer til at købe DSV.

Hanne B Sørensen: Smertefuld omstilling i Damco

Damco falder på søfragt men indtjening er på vej op

UTI-aktionærer godkender DSV-opkøb

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere