ShippingWatch

Containerindeks falder 8,8 procent

Raterne for containerfragt fra Kina til resten af verden faldt i denne uge. Dermed oplever rederierne ratefald for anden uge i træk.

Foto: Hanjin

For anden uge i træk falder raterne for containerfragt fra Kina til resten af verden.

Spotraterne på containerfragt er faldet med 8,8 procent til 680,22 i denne uge, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden.

Ugens ratefald kommer, efter at raterne i gennemsnit dalede med 10,9 procent i den foregående uge.

Ugen forinden steg indekset ellers med 71,3 pct., da det lykkedes blandt andet Maersk Line at komme igennem med nogle af de generelle ratestigninger, som de havde annonceret over for kunderne.

Ratestigningerne kunne i høj grad tilskrives farterne mellem Asien og Nordeuropa, hvor raterne over ugen steg hele 115 procent.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Maersk Line varslede tirsdag endnu forhøjelse af raterne for containertransport fra Fjernøsten til henholdsvis Nordeuropa og området omkring Middelhavet.

For begge ruter sigtede containerselskabet mod en forhøjelse på 500 dollar per tyvefodscontainer og på 1000 dollars per fyrrefodscontainer.

Forhøjelse for transporter til Middelhavet skulle efter planen effektueres 15. januar, mens forhøjelsen for transporter til Nordeuropa skal træde i kraft tre dage senere.

Containerrater falder 10,9 procent over ugen

Pressede containerredere fik stort ratehop i sidste uge

Containerrater på Asien-Europa dykker 20 procent

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere