ShippingWatch

Maersk og Hapag-Lloyd får milliardbid af amerikansk militærkontrakt

Maersk Line og Hapag-Lloyd har fået en stor kontakt med det amerikanske forsvar i hus, skriver Tradewinds. 12 rederier deler kontrakterne fra det amerikanske forsvar.

Hapag-Lloyd
Foto: Hapag-Lloyd

Maersk Line har fået en stor kontakt med det amerikanske forsvar i hus. Samlet har det danske containerrederi fået en kontrakt til en værdi af 257 millioner dollars, svarende til 1,8 milliarder kroner, skriver Tradewinds.

Tyske Hapag-Lloyds andel af den knap en milliard dollars store kontrakt er ifølge avisen på 92 millioner dollars.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Samlet deler 12 rederier, herunder også American President Lines, Matson Navigation, kontrakterne fra det amerikanske forsvar. Aftalerne med amerikanerne dækker over transportservices globalt og intermodale distributionsservices, skriver avisen.

Det amerikanske forsvar oplyser, at kontrakterne dækker hele verden og forventes at være afsluttet i februar 2017.

Maersk: Budgetkaos kan ramme USAs militære transporter

Maersk indgår nye kontrakter med USAs militær

US-militær støtter forlængelse af rederiaftaler

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere