ShippingWatch

Afdæmpede forventninger til USAs containermarked

Store lagre i detailhandlen kan svække importen i USA i 2016, mens eksporten er ramt af den stærke dollar og svag oversøisk efterspørgsel, skriver Journal of Commerce.

Store lagre i detailhandlen og usikkerhed om verdensøkonomien har lagt en dæmper på forventningerne til USA's containermarked, engang verdens største containermarked.

Den betydelige lageropbygning i detailhandlen har sænket forventningerne til importen og elimineret den seneste tids fremgang i det amerikanske boligmarked og boomet i bilsalget, skriver Journal of Commerce. Samtidig er den stærke dollar og den svage oversøiske efterspørgsel med til at sænke forventningerne for 2016.

I de sidste to år har USA's import og eksport udviklet sig i hver sin retning med moderat vækst i importen, mens udviklingen i containereksporten er behersket.

De endelige tal for 2015 forventes at vise en rekordstor import i USA målt i 20 fods containere med forventninger om en vækst på godt fem procent til 21,1 millioner teu, mens containereksporten vil være afdæmpet.

Stillehavsalliance forbereder sig på ny virkelighed

Amerikansk containerimport rykker mod øst

Drewry: Så stor er effekten af frihandelsaftaler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere