ShippingWatch

Maersk Line: Uventet svag efterspørgsel i 2015

Væksten i efterspørgslen i 2015 bliver på blot 1,5-2,0 procent i år. "Ekstremt ringe og langt under, hvad vi forventede ved årets start," siger Maersk Lines CEO, Søren Skou, til Wall Street Journal.

Væksten i efterspørgslen har i 2015 udviklet sig ekstremt ringe og langt under, hvad Maersk Line forventede ved indgangen af året, siger rederiets CEO Søren Skou i et interview med Wall Street Journal.

"Ved starten af 2015 forventede vi en vækst i efterspørgslen på 3-5 procent, men i år er den nærmere mellem 1,5 til 2,0 procent, meget mindre end vi forventede ved årets start, mens kapaciteten samtidig vil vokse med omkring syv procent," siger Søren Skou.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Han mener, at den fragmenterede containerindustri har taget et skridt frem med etableringen af de store containeralliancer, men at der er behov for konsolidering i lyset af den fortsat svage efterspørgsel, som vil forblive ringe.

"Væksten i den globale økonomi har været meget skuffende, og havde vi for tre år siden vidst, hvad vi ved i dag, ville vi næppe have truffet nogle af de investeringsbeslutninger, vi gjorde, eller også ville disse beslutninger have været meget anderledes," siger Søren Skou fra Maersk Line, der trods den svage markedsudvikling fortsat er containerindustriens mest profitable rederi.

Søren Skou: Her er de næste store besparelser

To konkurrenter fik Maersk Line til at ændre strategi

Søren Skou: Vi fejllæste markedet i starten af 2015

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere