ShippingWatch

Maersk Line: Uventet svag efterspørgsel i 2015

Væksten i efterspørgslen i 2015 bliver på blot 1,5-2,0 procent i år. "Ekstremt ringe og langt under, hvad vi forventede ved årets start," siger Maersk Lines CEO, Søren Skou, til Wall Street Journal.

Væksten i efterspørgslen har i 2015 udviklet sig ekstremt ringe og langt under, hvad Maersk Line forventede ved indgangen af året, siger rederiets CEO Søren Skou i et interview med Wall Street Journal.

"Ved starten af 2015 forventede vi en vækst i efterspørgslen på 3-5 procent, men i år er den nærmere mellem 1,5 til 2,0 procent, meget mindre end vi forventede ved årets start, mens kapaciteten samtidig vil vokse med omkring syv procent," siger Søren Skou.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Han mener, at den fragmenterede containerindustri har taget et skridt frem med etableringen af de store containeralliancer, men at der er behov for konsolidering i lyset af den fortsat svage efterspørgsel, som vil forblive ringe.

"Væksten i den globale økonomi har været meget skuffende, og havde vi for tre år siden vidst, hvad vi ved i dag, ville vi næppe have truffet nogle af de investeringsbeslutninger, vi gjorde, eller også ville disse beslutninger have været meget anderledes," siger Søren Skou fra Maersk Line, der trods den svage markedsudvikling fortsat er containerindustriens mest profitable rederi.

Søren Skou: Her er de næste store besparelser

To konkurrenter fik Maersk Line til at ændre strategi

Søren Skou: Vi fejllæste markedet i starten af 2015

 

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere