ShippingWatch

Hapag-Lloyd: Voldsomt dyk i efterspørgsel sendte rater til bunds

Det er det kolossale dyk i efterspørgslen og i mindre grad de store skibe, der har sendt containerraterne mellem Asien og Europa i bund, mener Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd. Rederiet tabte markedsandele i første halvår.

De nuværende og ekstremt lave spotrater på containerruterne mellem især Asien til Europa og til dels også på ruterne Asien-Sydamerika er helt uholdbare for alle i industrien. At forestille sig, at de nuværende rater forbliver på samme niveau er meget urealistisk, mener Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen.

"På ruterne mellem især Asien og Europa har vi oplevet en meget usædvanlig kombination. På den ene side er der blevet tilført mange nye skibe i indeværende år, hvilket var forventet. Men den væsentligste forklaring på, at vi netop nu er i så store vanskeligheder på Asien-Europa er, at efterspørgslen har været så svag. Ved begyndelsen af 2015 forventede alle en vækst i efterspørgslen på omkring fem procent, men i realiteten er efterspørgslen faldet med 3-4 procent. En kolossal forskel på en rute, hvor der transporteres flere hundrede tusinde containere hver uge," sagde Rolf Habben Jansen på en investorkonference onsdag efter fremlæggelse af Hapag-Lloyds halvårsrapport tidligere på dagen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs