ShippingWatch

Hapag-Lloyd styrker satsning på reefer

Den tyske storreder har bestilt flere tusinde nye reeftercontainere som led i sin omfattende satsning på markedet for køletransport.

Foto: Hapag-Lloyd

Hapag-Lloyd er verdens fjerdestørste spiller på transport af reefercontainere, og den position vil rederiet nu styrke med en ny investering i 6.000 kølecontainere svarende til en kapacitet på i alt 12.000 teu. Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

De 6.000 containere er en investering på et tocifret millionbeløb i euro.

"Med vores styrkede reeferflåde er vi ideelt positioneret for den latinamerikanske handel, hvilket er en vigtig del af reeferforretningen - lige tids nok til åbningen af den udvidede Panama-Kanal næste år," siger Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd, i meddelelsen.

Tidligere på året bestilte Hapag-Lloyd fem nye reeferskibe, der hver kan have 2.100 reefercontainere ombord, og som skal indsluses i flåden i løbet af de kommende år og sejle på rederiets sydamerikanske ruter.

Hapag-Lloyd har været økonomisk presset i de senere år, og fusionen med chilenske CSAV, der gik igennem i 2014, spås af analytikerne ikke at kunne redde rederiet fra underskud fremover trods bedre resultater i begyndelsen af året. Det skyldes blandt andet det sydamerikanske marked, skrev Alphaliner for få uger siden.

"Mens Hapag-Lloyd afleverede en nettoindtjening i første kvartal på 144 millioner dollars på baggrund af lavere omkostninger til brændstof, så kommer indtjeningen i selskabet under betydeligt pres på grund af faldende fragtrater og lavere volumenvækst i nøglemarkederne i Europa og Sydamerika. Selskabet forventes at offentliggøre en betydeligt lavere indtjening, når det offentliggør sine resultater for andet kvartal 26. august."

Habben Jansen lander overskud i Hapag-Lloyd  

Hapag-Lloyd bestiller fem containerskibe 

SeaIntel Consulting: Hapag-Lloyd står foran kæmpe udfordring 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs