ShippingWatch

Drewry: Containerredere forsinkede i længere tid i februar

Flere containerskibe sejlede til tiden i februar, men de, der var forsinkede, var det i længere tid. Det skriver Drewry i en ny analyse.

Pålideligheden blev højere for containerrederne i februar i år og forbedret i forhold til januar i år, fordi flere skibe afsejlede og ankom til tiden. Men pålideligheden havde det ikke så godt for de skibe, der blev forsinket. Her viste det sig nemlig at skibene blev forsinkede i længere tid af gangen.

Det viser den månedlige opgørelse fra Drewry - Carrier Performance Insight.

"Den månedelige on-time procentvise forbedring var resultatet af højere pålidelighed på Asien-Europa handelsruterne, hvilke ser ud til at have nydt godt af en mere fastlagt service, nu hvor den nye alliancestruktur er i fuld gang," siger Simon Heaney, der er senior manager for supply chain research hos Drewry.

De længerevarende forsinkelser havde en enkelt stor årsag.

"Handelsruterne på Stillehavet fortsatte med at lide på trods af en midt-månedlige løsning til arbejdskonflikten på USA's vestkyst, og den var i høj grad ansvarlig for den overordnet set længerevarende afvigelse," siger Simon Heaney.

Som eksempel nævner Drewry, at kun otte procent af sejladserne på USA's vestkyst var rettidige. Analysehuset forventer, at rettidigheden ramte bunden med konflikten og derefter nu vil være på vej op igen.

Maersk Line var det mest rettidige containerrederi i opgørelsen i februar.

Maersk Line har droppet Daily Maersk

SeaIntel: Sådan har rederne klaret krisen på USA's vestkyst

USA's havnekonflikt skaber historisk kaos i shipping

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere