ShippingWatch

Tysk kontrol med containerflåde rasler ned efter KG-kollaps

Den tyske andel af den chartrede globale containerflåde, der etablerede Hamborg-regionen som et internationalt kraftcenter i shipping, fortsætter med at falde. Og udviklingen forstærkes de kommende år, viser ny data fra Alphaliner.

Foto: Hamborg Havn

Den tyske ejerandel af den globale containerflåde fortsætter med at rasle ned, mens det store chartermarked i højere grad overtages af nordamerikanske, japanske og græske interesser anført af canadiske Seaspan. Det viser nye tal fra analysehuset Alphaliner tirsdag.

Udviklingen forventes at blive yderligere forstærket de kommende år, fordi tyske ejere tegner sig for blot fem procent af ordrebogen på nybygninger af containerskibe til den globale charterflåde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs