ShippingWatch

SeaIntel: Rederne er blevet mere rettidige

Containerrederne har konsekvent gennem 2014 været dårligere til at ankomme til tiden end sidste år. Nu går det svagt fremad.

For tredje måned i træk er de store containerrederiers rettidighed forbedret. Ifølge SeaIntel Global Liner Performance, der registrerer 10.880 ankomster, blev november målt til 76 procent, og det er den bedste måned i 2014.

"Hvis vi nøjes med at se på udviklingen i 2014, er det bestemt en god nyhed for både afskibere og redere. Men hver måned i 2014 har ligget under niveauet i 2013, og det er en utilfredsstillende udvikling for begge parter," siger Alan Murphy, COO og partner i SeaIntel.

I november var Maersk Line, Hamburg Süd og CSAV fortsat og for tredje måned i træk de mest pålidelige med henholdsvis 86,4 pct., 84,8 procent og 83,4 procent.

På de tunge reefer-ruter mellem Sydamerika og Nordeuropa er er pålideligheden rekordhøj og målt til 82,6 procent.

Maersk Line og Hamburg Süd sætter rivaler af på rettidighed

Containerrederiernes punktlighed styrtdykker i USA

MSC kravler op ad listen over pålidelige rederier

 

Forsiden lige nu

Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede Torben Janholt, den tidligere topchef i J. Lauritzen, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus for hele 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere